Opština izdala apoteke, zakup pet godina unapred

Ćuprija -- Opština Ćuprija potpisala je sa Zdravstvenom ustanovom Gudvil apoteka iz Subotice ugovor o zakupu šest apoteka koje su bile deo Doma zdravlja.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ugovor o zakupu pet seoskih i jedne gradske apoteke na deset godina, potpisali su predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić i direktor ove apoteke Goran Vidaković. Zakup za prvih pet godina, u iznosu od 15 miliona dinara, biće plaćen unapred na račun budžeta opštine.

Erić je objasnio da se na taj način obezbeđuje bolja snabdevenost lekovima u selima i čuvaju se radna mesta. "Apoteke će biti u selima Jovac, Mijatovac, Krušar, Senje i Virine. Meštani tako neće morati da dolaze u Ćupriju po lekove već će ih kupovati u selu", rekao je Erić.

On je dodao da će novi vlasnik preuzeti osam radnika, a ukupno će u novim Gudvil apotekama biti zaposleno 25 radnika.

"Posao će prvo biti ponuđen neugovorenim radnicima Doma zdravlja. Ranije je Dom zdravlja imao više od 130 neugovorenih radnika koji nisu imali osnov za platu, a trenutno ih ima 33", kazao je Erić.

Za ovaj projekat opština Ćuprija je dobila saglasnost Ministarstva zdravlja.

Goran Vidaković je rekao da će apoteka izdavati lekove na recept, lekove za vojne osiguranike, a prodavaće i sve ono što jedna apoteka inače prodaje.

Vidaković je dodao da će svim radnicima biti ponuđen ugovor na neodređeno vreme, primanja koja već imaju, kao i povećana primanja.

Na isti način problem je rešen u Svilajncu i Despotovcu gde je takođe Gudvil apoteka uzela u zakup apoteke Doma zdravlja.

Vesti

strana 1 od 9371 idi na stranu