Kritike zbog poređenja s Titom: "Baš me briga"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga ne zanimaju kritike zbog poređenja sa nekadašnjim šefom SFRJ Josipom Brozom Titom.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 08.05.2016.

12:13

Kritike zbog poređenja s Titom:
Foto: Tanjug

Vučić je u intervjuu Blicu kazao da kada govori o Titu ne misli na ideološke stvari već na ono što ostaje kao rezultat.

“Kažem šta ostaje kao rezultat. Racionalno vam kažem da ćemo imati više autoputeva nego ikada do sada. Smanjićemo nezaposlenost na ispod 13 odsto, u odnosu na sadšnjih 18. Dramatičnio se približavamo prosečnom evropskom standardu. Mi ćemo imati veći rast nego što je prosečan rast u zemljama EU, znatno veći, u narednih pet godina", naveo je Vučić.

Govoreći o prioritetnim zadacima Vlade, Vučić je naveo da je potrebno sve da uradimo da dobijem četvrtu i petu reviziju sa MMF.

Za obične građane to će značiti da smo na dobrom reformskom kursu, da smo napravili čvrst, stabilan temelj, ali da smo iznad te prve ploče , i da smo počeli da zidamo. Drugo je Železara, tereće RTB. To su tri urgentne stvarui. Druga i treća bnisu sistenmske, ali su pojedinačno strateški važne".

Vlada , po njegovim rečima, poržava privatni sektor u kojem su sada plate kao što su bile 2014. godine.

"Povećaćemo plate u javnom sektoru, ali i penzije. Sve to, onda, znači bolji standar i mogućnost ulaganja u škole, bolnice, puteve", najavio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: