"Ne mogu svi sa fakultetom u kancelarije"

Jagodina -- U obrazovanju za preduzetnike u Srbiji malo je prakse i praktičnog rada i u tom smislu sistem obrazovanja bi trebalo menjati, ocenio je Dragan Marković Palma.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Beta
Foto: Beta

Govoreći u Jagodini najboljim učenicima, maturantima Politehničke škole iz Kragujevca, predvodjenih profesorom Petrom Stefanovićem, predsednik Skupštine grada Jagodine je kazao da bi "obrazovni sistem trebalo prilagoditi zanimanjima kojima bi mladi u budućnosti mogli da se bave".

"Do kraja sledeće godine Jagodina planira da zaposliti 5.000 ljudi, a po stručnoj spremi nisu za to kvalifikovani", rekao je Marković.

"Mi se trudimo da radnici koji treba da rade u fabrikama koje stranci otvaraju u Jagodini idu na prekvalifakacije i dokvalifikacije u zemlje odakle su investitori", naveo je on.

Prema njegovim rečima, mora se voditi računa, jer ne mogu svi koji završe fakultete da rade u kancelarijama.

"Srbija mora da sačuva svoju pamet, da mladi, stručni ljudi ne odlaze u Evropu i svet bez povratka, a u tome je velika uloga i države i roditelja, da motivišu svoju decu i stvaraju im radne navike koje su veoma važne da bi se postao kvalitetan čovek i kompletna ličnost", istakao je Marković.

"Biti privatni preduzetnik u Srbiji danas je mnogo teško", rekao je Marković, koji je podsetio da je 36 godina u privatnom preduzetništvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 302 idi na stranu