Replika Terazija krala struju

Beograd -- Prilikom kontrole ekipa "Elektrodistribucije Beograd", pre nekoliko dana, isključila je sa mreže novobeogradski park, repliku Terazija.

Izvor: Novosti
Podeli

Kako Novosti pišu, vaj tematski park, sagrađen prošle godine, bio je nelegalno priključen na elektrodistributivnu mrežu, uz još oko 200 slučajeva

Prema rečima Aleksandra Lekovića, direktora Agencije za poslovni prostor Beograda, preduzeća koje upravlja poslovnim prostorom novobeogradskih Terazija, oni će podneti zahtev za legalni priključak za struju.

Na konkursu za zakup lokala pre tri meseca prijavila su se svega četiri ponuđača, ali nijedan lokal nije završen. Bilo kakav program i kulturne manifestacije u replikama Terazija iz tridesetih mogao bi da se dogodi tek iduće godine. Početna cena je bila kao u prvoj gradskoj zoni - 811 dinara po kvadratu.

"Stanje kakvo jeste na terenu smo zatekli, jer poslovnim prostorom upravljamo od oktobra prošle godine. Za podatak da je priključak bio nelegalan i da je objekat isključen saznao sam juče. Zato su naše ekipe na terenu i ispituju slučaj. Svakako da ćemo podneti zahtev za legalnu proceduru priključenja na mrežu", kaže Leković.

Kako Leković kaže, cilj preduzeća je da se park privede nameni i tvrdi da će to svakako biti urađeno. U sklopu parka biće izgrađeno deset objekata - kafana, ateljea, zanatskih radnji, koje će predstavljati duh starog Beograda.

strana 1 od 364 idi na stranu