Grade se putevi potrebni za Fijat

Kragujevac -- U kragujevačkom naselju Erdeč su počeli radovi na saobraćajnici u dužini od 560 metara, prvoj od šest čija je izgradnja predviđena ugovorom sa Fijatom.

Izvor: Beta
Podeli

Osim puta za Erdeč biće rekonstruisane ulice Oktobarskih žrtava, manji deo Južne obilaznice, deonica kroz fabriku Zastava kamione, kao i tri mosta preko Ždraljice, Lepenice i Grošnice.

Novac za radove, u iznosu od blizu tri miliona evra, obezbedilo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

Početku radova u Erdeču prisustvovali su gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović, zamenika gradonačelnika Nebojša Zdravković i član Gradskog veća za komunalnu privredu Zorana Jovanovića.

Zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković je rekao novinarima da je lokalna samouprava obezbedila projektnu dokumentaciju i rešila imovinske odnose, a Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja finansijska sredstva.

Zdravković je dodao da je rok za završetak svih radova 1. mart 2012. godine, prema dogovoru sa Fijatom, pre početka serijske proizvodnje novog modela automobila u Kragujevcu.

Srbija

Za 1 evro sutra 100,9 dinara

Beograd -- Dinar će sutra oslabiti prema evru za 42 pare ili 0,4 odsto i zvanični srednji kurs će biti 100,9119 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija ponedeljak 31.10. 17:32 Komentara: 3
strana 1 od 400 idi na stranu