Srbija spremna za lou-kost letove

Beograd -- Srbija će biti spremna da primi sve nisko-budžetne i druge avio-kompanije koje su zainteresovane da dođu na naše tržište.

Izvor: B92
Podeli

Savetnica za medije Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Katarina Andrić-Milosavljević je kazala da je nedavno čula od rukovodećeg tima Aerodroma "Nikola Tesla" da će cene aerodromskih taksi biti snižene, s obzirom da neke kompanije nisu želele da rade u Srbiji, zbog visokih taksi i viznog režima.

"Ne znam koliko će to biti ali će se svakako prilagoditi niskobudžetnim avio-kompanijama", rekla je ona i dodala da su za sada samo aerodromi u Nišu i Beogradu međunarodni i osposobljeni da prime avione stranih kompanija.

Direktorat je pre desetak dana uputio poziv niskobudžetnim aviokompanijama da dođu i obavestio ih o procedurama za dobijanje dozvola za letove u Srbiji, podsetila je ona. "Neophodno je da podnesu zvanični zahtev, odnosno dokumentaciju sa kojim avionima raspolažu. Procedura je vrlo jednostavna i brza i ukoliko je sva tehnička dokumentacija ispravna u roku od desetak dana dozvola može biti spremna", objasnila je Andrić-Milosavljević.

Ona je kazala da Direktorat i dalje radi na tome da naše nebo bude bezbedno, "jer je to dobar uslov da avio-kompanije dođu i da naši građani sigurnije i bezbednije lete", podestivši da je Srbija ove godine dobila dobre ocene od Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva.

Podsetivši da je u Beogradu nedavno bio tim Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva koji je proveravao kompeltno civilno vazduhoplovstvo u Srbiji, ona je prenela da je tada ocenjeno da Direktorat primenjuje 68 odsto međunarodnih standarda u civilnom vazduhoplovstvu, što smatraju visokim rezultatom za ovaj region.

Prema njenim rečima, Srbija je dobila dobre ocene i od Evropske agencije za sigurnost vazdušne plovidbe

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 179 idi na stranu