Za NIP-a na Kosovu oko 780 mil. RSD

Za projekte Nacionalnog investicionog plana (NIP) na Kosovu i Metohiji biće izdvojeno oko 780 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2007.

14:30

Default images

Ministar bez portfelja, zadužen za projekte NIP-a Dragan Đilas najavio je da će Vlada Srbije u 2008. godini izdvojiti oko 2,2 milijarde dinara za projekte NIP-a na Kosovu i Metohiji.

U ovoj godini najviše sredstava, oko 200,2 miliona dinara, biće namenjeno za izgradnju i rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture na Kosovu i Metohiji, a oko 105 miliona dinara iz NIP-a biće utrošeno za izgradnju 70 kuća i infrastrukture za interno raseljene u Novom Badovcu, u opštini Priština.

Oko 30 miliona dinara biće upotrebljeno za obezbeđenje pomoći u građevinskom materijalu za izgradnju i rekonstrukciju kuća na teritoriji Kosova i Metohiji prema Programu individualnog povratka i opstanka.

NIP-om je za Kosovo i Metohiju predviđena i rekonstrukcija i dogradnja osnovnih škola u Lipljanu, Novom naselju, Skulanevu, Radevu, Gornjoj Gušterici, ambulanti u selu Žitkovac, u Babinom Mostu, u Gornjoj Gušterici i u Livađu. Za izgradnju ambulante u Ugljarima kod Kosova Polja biće odvojeno oko 14,9 miliona dinara, a za podizanje i funkcionalno kompletiranje bolnica u Gračanici, Štrpcu i Gnjilanu oko 14,7 miliona dinara.

U Zubinom Potoku u toku ove godine predviđena je izgradnja fiskulturno - sportske hale i za taj objekat je iz NIP-a namenjeno oko 43,1 milion dinara, dok će za izgradnju prve faze sportske hale u Leposaviću biti utrošeno oko 22,8 miliona dinara, a za uvođenje centralnog grejanja u Dom kulture u Gračanici oko četiri miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: