Hrvat zaštitio reč i sada preti i iznuđuje novac

Gospodin iz Zagreba, koji se u javnosti predstavlja kao DJ Turk, osmislio je možda najbriljantniji poslovni model ikad.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 21.09.2017.

13:23

Hrvat zaštitio reč i sada preti i iznuđuje novac
Foto: Thinkstock

Doslovno hoda okolo i preti tužbom svima u muzičkoj industriji koji u nazivu svog festivala ili nekog drugog događaja koriste reč – reunion. Razlog je, sasvim logično, jer joj je on vlasnik.

Englesku reč, koja je inače prvi put zabeležena u 17. veku, a nastala je od latinskog reunire, gospodin Turk, odnosno Hrvoje Turčin, nekako je uspeo da zaštititi u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. Stoga sad, pretpostavljamo, pokušava zaraditi na njoj.

Tako je ovih dana poslao dosta urnebesnu poruku drugom DJ-u, Marku Yeshu Ješovniku, koji radi i kao menadžer te voditelj na Radiju 101, u kojoj mu objašnjava da je isključivo on vlasnik reči koju je ovaj koristio za promovisanje nadolazećeg partija. Gospodin DJ Turk doslovno je napisao:

“Lep pozdrav, video sam da organizujete party u kojem je spominjana reč REUNION. Naime, ja sam vlasnik te reči za delatnosti organizacije partija, festivala, prodaje karata ili bilo kojeg obeležja, a da se odnosi na zabavu. Ovim putem Vas molim da maknete reč REUNION iz naslova, vizuala, karata ili bilo kog ostalog promotivnog materijala koji koristite. U protivnom će Vas kontaktirati advokatska kancelarija Grubeša i partneri.”

S tim da čovek ne blefira, Ješovniku se potom javila i navedena kancelarija s istim zahtevom, pa ih je na kraju poslušao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: