Kriza nastavlja da napada komšije: Ide u skladište...

Kroacija erlajns planira da uskladišti svoj avion Erbas A320 krajem oktobra, a ta odluka će važiti barem do sredine decembra.

Region

Izvor: B92

Sreda, 14.10.2020.

13:54

Kriza nastavlja da napada komšije: Ide u skladište...
Foto: EPA, Antonio Bat

Ova odluka posledica je smanjene tražnje uzrokovane pandemijom koronavirusa.

U ovom trenutku, kompanija ne planira da koristi avion sa kapacitetom od 174 sedišta barem do 17. decembra, sudeći po trenutnom planu letenja za zimsku sezonu.

Kako je prethodno najavljivano, kompanija će uglavnom koristiti avione Dash 8, koji imaju kapacitet za 74 putnika, dok će avioni A319 biti korišćeni za letove do Londona i Pariza.

Kroacija erlajns trenutno koristi šest letelica.

"U proseku, šest naših letelica obavi 30 operacija dnevno. Naši Dash piloti rade na nivou od 60 odsto u odnosu na prošlogodišnji, dok piloti Erbas aviona u odnosu na prošlu godinu rade 30 do 35 odsto", rekao je glavni pilot hrvatske avio-kompanije Davor Mišić, prenosi Ex-Yu Aviation.

Pored A320, i neki Dash i A319 pripremaju se za skladište od strane službe za održavanje.

Kroacija erlajns planira da značajno smanji broj letova tokom zimske sezone, koja počinje 25. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Podeli: