Uveden stečaj u Teramont zbog duga od 900 hiljada evra

Crnogorski Privredni sud je nakon gotovo pola godine većanja pokrenuo stečajni postupak protiv budvanske kompanije Teramont.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.02.2020.

10:37

Uveden stečaj u Teramont zbog duga od 900 hiljada evra
Foto: Depositphotos/AndrewLozovyi

Stečajni postupak pokrenut je zbog neplaćenog duga za porez od 903,59 hiljada evra.

Radi se o kompaniji u kojoj je pre nekoliko godina Odsek za suzbijanje privrednog kriminaliteta Uprave policije Crne Gore pokrenuo finansijsku istragu, prenosi "Dan".

Poreska uprava (PU) je tražila uvođenje stečaja u tu kompaniju još 21. juna prošle godine. Rešenje o uvođenju stečaja doneto je 16. januara i u tom predmetu sudi sutkinja Milica Vlahović.

Firma Teramont osnovana je u oktobru 2006. godine na adresi Buljarica bb. Kao delatnost kompanije navedeni su ostali građevinski i specijalizovani radovi, piše agencija Mina.

Osnivači kompanije od 2006. godine do danas nisu se menjali, među njima su Sergej Lebedev, Aleksander Detkov, Nikola Pavlović, Nazim Duraković i Oleg Vereščaho. Kao izvršni direktor firme upisan je Nazim Duraković, koji je ujedno i ovlašćeni zastupnik.

Stečajni upravnik Dragan Milić kazao je "Danu" da nije uspeo da stupi u kontakt sa vlasnicima kompanije, ni sa izvršnim direktorom.

"PU je pokrenula stečaj zbog poreskog duga. Čekam izveštaj poreskog inspektora, da vidim šta je osnov u tom poreskom dugu. U stečajnom postupku treba da se utvrdi stečajna masa", rekao je Milić.

On je naveo da je poslao upit Upravi za nekretnine da li kompanija ima nepokretnosti na teritoriji Crne Gore, takođe i Ministarstvu unutrašnjih poslova da li ima u vlasništvu pokretnih sredstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: