Tvrdo sletanje dobiti Kroacija erlajnza

Hrvatski nacionalni avio-prievoznik Kroacija erlajns ostvario je za devet meseci ove godine neto dobit od 3,9 miliona kuna (513 hiljada evra).

Region

Izvor: B92

Petak, 30.10.2015.

10:50

Default images
Foto: Beta

To je oštar pad u odnosu na 42,75 miliona kuna iz istog razdoblja lani.

Operativni profit je u posmatranom periodu iznosio 4,8 miliona kuna, prenosi portal Seebiz, dodajući da su ostvareni rezultati ipak bolji od planskih vrednosti, čime je "nastavljen pozitivan trend koji kompanija beleži u sprovođenju programa restrukturiranja".

Kako se navodi, ovim rezultatima je doprineo rast prihoda od putničkog prevoza za 2,0 odsto, pri čemu je u međunarodnom redovnom saobraćaju prevezeno 3,0 odsto više putnika nego lani. Ukupna prodaja za devet meseci 2015. bila je bolja za 4,0 procenta u odnosu na isto razdoblje lani, a inostrana prodaja je porasla 6,0 odsto.

U avionima je ukupno prevezeno 1.465.997 putnika, uz isti broj letova kao 2014.godine, a pritom je više od dve trećine putnika prevezeno na međunarodnim letovima.

Prosečna popunjenost kabine iznosila je 70,2 odsto, što predstavlja rast od 0,6 procentnih bodova. S obzirom na dosadašnje pokazatelje, ove godine se u avionima Kroacija Erlajnsa ukupno ocekuje oko 1.880.000 putnika.

Pojačan rast ulaganja i investicija, prvenstveno u avione i rezervne delove, koje su dostigle gotovo 60 miliona kuna, odnosno rast od 25 odsto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, prati i rashodna strana, pa su operativni troškovi skočili za 3,0 procenta. Od toga se najznačajniji rast odnosi na troškove održavanja flote zbog najma i održavanja motora, navodi se u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: