Titov Galeb ostaće da rđa i trune

Rijeka -- Na javni poziv za tridesetogodišnju koncesiju za korišćenje Galeba, nekadašnjeg Titovog broda, nije prispela ni jedna zvanična ponuda.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ipak, kako su naveli, tokom tendera koji je bio otvoren 90 dana, do 24. marta, javilo se nekoliko zainteresovanih ulagača koji bi uložili u taj projekt, ali pod drugačijim uslovima, preneo je regionalni portal Seebiz.

Javni poziv će biti poništen a stručni zastupnici razmotriće predloge mogućih ulagača, pa će ili predložiti novi model realizacije projekta ili će da ponove poziv sa promenjenim uslovima.

Procenjena vrednost predviđene koncesije za 30 godina bila je 10,3 miliona evra, a koncesionar je na Galebu trebalo da osigura muzejski prostor površine 507,10 kvadratnih metara, centar za rekreaciju, hostelski i hotelski smeštaj, restoran, kongresni centar i bar.

Sve radove na uređenju broda za njegovo javno korišćenje trebalo je da obavi koncesionar o svom trošku, a radovi bi morali da budu u skladu sa uslovima i uz saglasnost Konzervatorskog odeljenja u Rijeci.

Ovaj brod zaštićen je kao kulturno dobro Hrvatske.

Region

strana 1 od 47 idi na stranu