Potpisan sporazum: Srbija i UAE intenziviraju saradnju FOTO

Predstavnici Uprave za sprečavanje pranja novca Republike Srbije i Finansijskoobaveštajne službe Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su sporazum.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.02.2023.

12:04

Potpisan sporazum: Srbija i UAE intenziviraju saradnju FOTO
Foto: Tanjug / Jadranka Iliæ

Potpisivanju u Palati Srbija prisustvovao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali, koji je tokom sastanka dve delegacije, rekao da će sporazum omogućiti institucijama, ne samo da bolje sarađuju, već će i dodatno učvrstiti odnose dve zemlje koje već imaju odličnu ekonomsku saradnju, saopštili su iz Ministarstva.

"Odnosi Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata nikada nisu bili bolji, a prostora za dalji razvoj ima i dalje", rekao je Siniša Mali, koji je i predsednik Koordinacionog tela za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma.

On se osvrnuo na dosadašnju saradnju Srbije i UAE pre svega u oblasti infrastrukture, navodeći primer izgradnje kompleksa Beograd na vodi, stratešku saradnju u kompaniji Er Srbija, saradnju u oblasti poljoprivrede, odbrane, vojske, energetskom sektoru…

"Sve ovo nam govori da postoji poverenje i pouzdanost u našim odnosima i da treba da nastavimo i proširimo saradnju na još mnogo načina i u još mnogo sektora“, poručio je Siniša Mali.
Foto: Tanjug / Jadranka Iliæ
Ministar finansija je rekao i da postoji dobra perspektiva za saradnju institucija Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma, u sektoru tehnologije i razmeni profesionalnih iskustava kroz edukativne obuke.

"UAE su pouzdan prijatelj u nesigurnim vremenima", zaključio je Mali.

Generalni direktor Kancelarije za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma UAE Hamid Saif al Zaabi istakao je da posete delegacije UAE Srbiji kojih je bilo već nekoliko u prethodnim mesecima, potvrđuju prijateljstvo dve zemlje.

"Potpuno smo posvećeni širenju saradnje naših institucija. Razgovarali smo o mogućnostima koordinacije daljih aktivnosti kroz prezentaciju svega što mi radimo u pomenutim sektorima", rekao je Al Zaabi, i zahvalio se na do sada uspostavljenim odnosima.

Sporazum su potpisali direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Republike Srbije Željko Radovanović i direktor Finansijsko-obaveštajne jedinice Ujedinjenih Arapskih Emirata Ali Faisal Ahmad Abdulrahman Baalavi, a ceremoniji potpisivanja je prisustvovao i ambasador UAE u Srbiji Mubarak Said Al-Daheri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: