Planiraju globalnu ekspanziju: Srpska kompanija prikupila 140 miliona dolara

HTEC Group, koja je nedavno objavila akviziciju američke kompanije Momentum Design Lab, saopštila je danas važne vesti.

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2022.

14:38

Planiraju globalnu ekspanziju: Srpska kompanija prikupila 140 miliona dolara
Foto: HTEC Group/Milena Arseniæ

U pitanju je kompanija za konsalting, softversko inženjersvo i razvoj digitalnih proizvoda, osnovana u Beogradu, a ima sedište u San Francisku. Počeli su kao startap u okviru Poslovno tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta Univerziteta u Beograda, da bi vremenom postigli neverovatne rezultate. Sada su otišli i korak dalje.

"HTEC je sklopio partnerstvo sa američkim investicionim fondom Brighton Park Capital za manjisko ulaganje od 140 miliona dolara. Ono što smo postigli jeste da dobijemo partnera koji će omogućiti stratešku saradnju na globalnom tržištu. To je fond koji se bavi ulaganjima isključivo u tehnološke kompanije i ovo je jedna od najvećih investicionih rundi u Evropi", poručio je na današnjoj konferenciji finansijski direktor te kompanije, Miroslav Virijević.

Naveo je i da je pomenuto ulaganje korak ka viziji da HTEC bude kompanija koja će u tri, četiri godine biti listirana na Njujorškoj berzi.

Strani mediji već su preneli vest o tome da je kompanija obezbedila ova sredstva kako bi ubrzala svoju globalnu ekspanziju.

"Investicija Brighton Parka, za koju se smatra da je među najvećim početnim rundama finansiranja zabeleženim u Evropi 2021. godine, omogućiće nam da ubrzamo organski rast i akvizicije na novim tržištima", kazao je prethodno jedan od osnivača i generalni direktor HTEC grupe Aleksandar Čabrilo u intervjuu Rojtersu.

Kao i do sada, kompanija će, kako se navodi u njihovom saopštenju, nastaviti da ulaže u razvoj zaposlenih kroz jedinstvene programe za karijerni razvoj inženjera, dizajnera, menadžera i drugih eksperata, omogućavajući im da kroz izazovne projekte u saradnji sa najboljim svetskim kompanijama, a radeći iz Srbije i drugih zemalja u regionu, grade svoje karijere.

Mogli bi da budu prva kompanija iz Srbije koja je izašla na Njujoršku berzu

"Sa jakom inženjerskom osnovom i tehnološko-razvojnim centrima širom Jugoistočne Evrope, uz dizajnerske i konsultantske kancelarije u Londonu, Njujorku i Silicijumskoj dolini, HTEC kombinuje najbolje od inženjerske ekspertize sa jedne strane sa kreativnošću i inovacijama sa druge, te na taj način postajemo strateški važan partner našim klijentima. Mi imamo iskustvo i kapacitete da iznesemo kompletan proces digitalne transformacije uz konceptualizaciju, dizajn i razvoj digitalnih proizvoda. Naš plan je da podupremo organski rast selektivnim akvizicijama kako bismo privukli najbolje inženjere i dizajnere digitalnih proizvoda, i tako stvorili sjajne mogućnosti za karijerni razvoj svim našim ljudima, a sa druge strane pružili najkvalitetniju uslugu i dali što više vrednosti našim klijentima. HTEC vidimo kao mesto na kome najbolji talenti dostižu svoj maksimalni potencijal", rekao je Čabrilo, dodaje se u saopštenju kompanije.

Iz HTEC-a još poručuju da investicija ovih razmera svedoči o uspehu, kvalitetu usluge i vrednosti koju kompanija donosi svojim klijentima, kao i o poverenju svetskih investitora u stručnost naših lidera i IT eksperata da preuzmu vođstvo na svetskoj tehnološkoj sceni.

"Brajton Park tim je impresivan, lična reputacija, kredibilitet u industriji i prethodno iskustvo svih članova tima je ono što nas je prvenstveno motivisalo da uđemo u ovo partnerstvo. Duboko razumevanje industrije i preduzetnički pristup investiranju ih zaista čine pravim strateškim partnerom koji je mnogo više od investitora. Srećan sam što će nam se Mark Dzialga i Kevin Megan pridružiti u upravnom odboru kompanije i siguran sam da ćemo zajedno izgraditi HTEC u jednu od najuspešnijih tehnoloških konsultantskih kompanija na svetu", poručio je Čabrilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: