Za 10 dana još jedan minimalac za turizam i ugostiteljstvo, penzionerima po 5.000

Vlada Srbije izdvojila je danas 1.980.000.000 dinara kao meru podrške opstanku i razvoju turističke i ugostiteljske privrede.

Izvor: B92

Petak, 04.12.2020.

16:52

Za 10 dana još jedan minimalac za turizam i ugostiteljstvo, penzionerima po 5.000
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

Ovim sredstvima u narednih deset dana biće isplaćena još jedna minimalna zarada za zaposlene u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, turističkim i rentakar agencijama, saopšteno je posle sednice vlade.

Vlada je, naime, usvojila uredbu o utvrđivanju programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti kovid 19 izazvane virusom SARS-COV-2.

Imajući u vidu da turizam predstavlja izuzetno važnu granu nacionalne ekonomije i ima značajan doprinos u ukupnom bruto domaćem proizvodu, Vlada Srbije izdvojila je 1.980.000.000 dinara kao meru podrške opstanku i razvoju ove grane privrede, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Penzionerima po 5.000

Vlada Srbije usvojila je danas odluku da se u naredne dve nedelje isplati jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od po 5.000 dinara.

Više od 1,7 miliona penzionera dobiće ovu pomoć od države, za šta je obezbeđeno 8,6 milijardi dinara, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima posle sednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: