Ne štrajkuju, ali podržavaju zahteve za većim platama

Samostalni sindikat poštanskih radnika Srbije saopštio je da ne organizuje štrajk zaposlenih u poštama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.03.2019.

15:05

Ne štrajkuju, ali podržavaju zahteve za većim platama
Foto: Thinkstock

Kako se navodi u saopštenju, iako ne štrajkuju, oni podržavaju njihove zahteve koji se odnose na povećanje zarade i obezbeđivanje optimalnog broja izvršilaca u tehnologiji.

"Zaposleni u radnoj jedinici RPLC Beograd, koji rade skoro isključivo noću i na vrlo teškim fizičkim poslovima, samoorganizovali su se i obustavili rad 22. marta. Uzrok ovoj obustavi rada su bedne zarade, koje su na nominalnom nivou iste kao pre sedam, osam godina a zbog rasta troškova života su realno manje za oko 30 odsto", navodi se u saopštenju sindikata.

Sindikat je reagovao na oglašavanje Pošta Srbije, 22. marta, kada se to javno preduzeće ogradilo od istupa pojedinaca na protestima u Beogradu i Zrenjaninu, kao i u medijima, navodeći da je reč o ličnom činu koji nema legitimitet i ne predstavlja volju zaposlenih u tom preduzeću.

Samostalni sindikat poštanskih radnika je u saopštenju istakao da se zaposleni u poštama poslednjih nekoliko godina obraćaju poslovodstvu, Vladi Srbije i nadležnim ministarstvima, a da predsednik i aktivisti tog sindikata učestvuju u tim aktivnostima isključivo kao zaposleni.

"Pristupanje Samostalnog sindikata poštanskih radnika Savezu za Srbiju, podržavanje gradjanskih protesta jedna od pet miliona i potpisivanje Sporazuma o socijalnom partnerstvu, izmedju Sindikata i SzS, je legitiman čin na osnovu odluke Glavnog odbora Sindikata i nema nikakve veze sa bedom u kojoj se nalazi više od dve trećine zaposlenih i njihovih porodica", ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: