Šta bi trebalo da znate ako ste otvorili namenski račun za 100 evra?

U petak 15. maja počele su prijave za jednokratnu pomoć svim punoletnim državljanima Srbije u iznosu od 100 evra.

Fokus

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2020.

11:18

Šta bi trebalo da znate ako ste otvorili namenski račun za 100 evra?
Foto: Depositphotos, VAKSMANV101

Ukoliko se još niste prijavili, to možete učiniti do 5. juna.

Oko pola miliona građana dnevno dobije ovaj novac, a tom dinamikom svi prijavljeni bi trebalo da 100 evra na računu imaju do 7. juna.

Nekima 100 evra u dinarskoj protivrednosti legne na račun bez obaveštenja, a drugi dobijaju poruku u kojoj, između ostalog, piše "covid 19 uplata".

Mnogi nestrpljivo iščekuju ovaj novac, a ukoliko niste sigurni da li je već legao na vaš račun, to možete vrlo jednostavno proveriti na sajtu na kom ste se prvobitno i prijavili za novčanu pomoć.

Proces provere je veoma jednostavan, a potrebno je da na sajtu https://idp.trezor.gov.rs/ izaberete opciju "Provera statusa prijave".
Foto: B92.net
Nakon toga potrebno je da unesete vaš JMBG i broj lične karte, nakon čega ćete dobiti obaveštenje o statusu vaše prijave.
Foto: B92.net
Mnoge zanima da li sredstva sa namenskog računa moraju da podignu u banci ili mogu da se direktno preusmere na razna plaćanja.

"Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva", navodi se u zvaničnom objašnjenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: