Novi Peugeot 3008 je kupe-SUV, (za sada) samo na struju FOTO

Peugeot je objavio prve zvanične fotografije SUV modela E-3008, a više detalja biće saopšteno nakon premijere, zakazane za 12. septembar.

Automobili

Izvor:

Subota, 09.09.2023.

09:57

Novi Peugeot 3008 je kupe-SUV, (za sada) samo na struju FOTO
Foto: Peugeot promo

Ono što je zanimljivo jeste da je novi 3008 trenutno predstavljen samo sa električnim pogonom, što pokazuje i E oznaka u nazivu automobila.

Kada je reč o dizajnu spoljašnjosti, očekivna je vizuelna evolucija i modernizacija aktuelnog modela. To smo dobili, ali sa mnogo agresivnih linija i krovom čiji je profil zakošeniji prema zadnjem delu vozila nego što je to bio slučaj kod prethodnika, pa je auto sada bliži formi kupe SUV-a.

Treba napomenuti i da za ljubitelje porodičnih vozila sa više prostora uskoro stiže i veći E-5008.
Foto: Peugeot promo
Francuski proizvođač je ranije pokazao unutrašnjost E-3008, koji će biti prvi produkcijski model koji će imati najnoviju verziju i-Cockpit tehnologije.

Novi, samostojeći 21-inčni zakrivljeni panoramski displej kombinuje digitalnu instrument tablu i ekran osetljiv na dodir u jednu celinu iznad malog volana.
Foto: Peugeot promo
Peugeot E-3008 će ujedno biti i prvi model baziran na novoj mehaničkoj paltformi STLA Medium, koja će na kraju zameniti EMP2 bazu na kojoj su zasnovani brojni modeli različitih Stellantis brendova.

Zvanično je potvrđeno da će SUV biti dostupan sa tri električna pogona i da će nuditi domet do 700 km.
Foto: Peugeot promo
STLA platforma podržava i motore sa unutrašnjim sagorevanjem, tako da se može očekivati da će E-3008 uskoro dobiti opciju sa benzinskim motorima (bez slova E u nazivu), zasnovanu na 1.2-litarskom trocilindarskom benzincu sa "lakom" hibridnom podrškom.

Iako o tome još nema zvaničnih potvrda, pretpostavlja se da će Peugeot iskoristiti ovu opciju i ponuditi kupcima i verziju sa konvencionalnim pogonom.
Foto: Peugeot promo
Foto: Peugeot promo
Foto: Peugeot promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: