Maserati ne zanima "rat cenama"

Maserati u novom saopštenju navodi da nema interesa da snižava cene svojih modela i da se upušta u bilo kakvu vrstu rata cenama, piše Autoblog.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.08.2023.

15:05

Maserati ne zanima
Foto: Maserati

Umesto toga, kompanija je više zainteresovana za pravljenje vozila za koja kupci rado plaćaju cenu, rekao je izvršni direktor tog proizvođača automobila.

Izvršni direktor Davide Graso da ističe da italijanski proizvođač automobila ne vidi potrebu da snižava cene. Ovo se dešava uprkos tome što neke kompanije slede Teslin primer u sniženju cena svojih vozila usred ublažavanja tenzija u lancu snabdevanja.

„Bili bismo potpuno strateški van ravnoteže ako bismo [smanjili cene]“, rekao je Graso. „Cene su generalno veoma kritičan element, ali posebno za luksuzni brend. Zato je važno da nas ne vode količine. Naš cilj je da napravimo najbolje automobile koje možemo da napravimo kako bi neko to cenio i platio cenu.”

Maserati je zabeležio rast prodaje od 42% u prvoj polovini 2023. godine, zahvaljujući pre svega modelu Grecale.

Ovaj podsticaj SUV-a je pogurao ukupnu globalnu isporuku od 15.300 vozila, u odnosu na 10.200 u istom periodu prošle godine.

Novi Maserati Granturismo je bio još jedan ključni faktor u ovom rastu, saopštio je brend.

Profit pre oporezivanja se skoro udvostručio (95%) na 121 milion evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: