Alfa Romeo u posebnim bojama FOTO

Alfa Romeo je za trku za Veliku nagradu Italije na stazi Monca spremila nešto posebno.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 09.09.2021.

13:00

Alfa Romeo u posebnim bojama FOTO
Photo: Alfa Romeo

Staza Monca nije samo mesto gde se održava Velika nagrada Italije, to je i staza na kojoj je Alfa Romeo 3. septembra 1950. godine u modelu Alfetta 158 sa Ninom Farinom za volanom osvojio prvu titulu u istoriji Formule 1. Neraskidiva veza povezuje Alfa Romeo i Moncu, a ove godine je ponovo obnovljena.

Da bi proslavio Veliku nagradu Italije, bolid će izaći na stazu u bojama koje je posebno za ovaj događaj proizveo Centro Stile Alfa Romeo. Njegov logotip je zvezda koja slavi 111-godišnju istoriju ovog brenda, a automobil je ponovo u bojama zastave Italije.

Gornji deo poklopca motora je u zelenoj „Quadrifoglio“ nijansi, kako bi upotpunio uobičajenu crvenu i belu zvanične livreje.

Novo tumačenje boja daje horizontalni obris italijanskoj zastavi, sada dominantnoj temi izgleda automobila.

Kreativni doprinos koji daje Centro Stile Alfa Romeo nije ograničen samo na bolide, već i ukrašava trkačke uniforme dvojice vozača brenda Alfa Romeo. Italijansku zastavu takođe oživljava logotip broja 111, koji se nalazi u gornjem delu trkačkog odela kako bi pružio vertikalni obris na vozačevoj nozi, „metaforički“ sve do asfalta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: