Kakvo je stanje na putevima u Srbiji ovog ponedeljka VIDEO

Intezitet saobraćaja je oslabio u odnosu na prethonde dane, izveštava Auto-moto savez Srbije.

Podeli
Foto: B92/NĆ
Foto: B92/NĆ

Špic letnje turističke sezone doneo je još jednu veliku smenu turista koja je obeležila dana vikenda za nama, zbog čega je saobraćaj na auto-putevima, kao i na onim najfrekventnijim pravcima bio pojačan i donosio povremena zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama, a čekalo se i na najfrekventnijim graničnim prelazima.

Intezitet saobraćaja je oslabio u odnosu na prethonde dane, ali je on i dalje pojačan jer se nalazimo u jeku letnih godišnjih odmora i intezivnih putovanja.

Prema informacijama dobijenim iz Uprave granične policije, saobraćaj je sada pojačan u oba smera, kako na ulaznim tako i na izleznim graničnim terminalima.

Zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta, na šta uvek treba dodati i vreme koje se provodi na graničnoj kontroli kod naših suseda.

Na naplatnim rampama, prema informacijama preduzeća Putevi Srbije nema zadržavanja, ali se zbog radova na pojedinim deonicama auto-puteva kao i na onim frekvetnim pravcima vozi usporeno, uz kraće zastoje.

Vozačima se savetuje da, zbog najavljenog još jednog toplotnog talasa sa temperaturama koje će u najtoplijem delu dana prelaziti 35 podeljak, ne putuju u tom delu dana ukoliko ne moraju, a ukoliko je pute neodložan, tada su potrebni češći odmori.

Više informacija o stanju na putevima u Srbiji ovog 26. julskog dana pogledajte u prilogu koji je pripremio AMSS:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu