Samsung nas podseća da pravi gotovo sve, pa i automobile FOTO

Proizvode sve – od igle do lokomotive, pa zašto da ne i automobile.

Podeli

Brojne su industrijske oblasti u kojima je prisutan južnokorejski tehnološki gigant, ali malo je poznato da se pod imenom Samsung sklapaju i vozila.

Doduše, kao deo Renault grupacije, Samsung automobili najčešće su tek "prepakovani" modeli francuskog brenda, sa značkom korejske marke ma prednjoj maski.

Takav slučaj je i sa najnovijim vozilom koje nosi oznaku Samsnug – konceptom XM3 Inspire.

Ovaj kupe-krosover imao je debi na sajmu u Seulu, a u potpunosti je baziran na modelu Renault Arkana, predstavljenom u avgustu 2018. na moskovskom auto-salonu.

Razlike između dva vozila su minimalne i svode se na stilske detalje i već pomenuti amblem Samsunga na maski hladnjaka.

Kada je reč o proizvodnji četvorotočkaša, treba ipak napomenuti da automobilski Samsung nije pod okriljem kompanije Samsung Electronics, u svetu najpoznatije po smartfon uređajima, već je deo kompanije Renault Samsung Motors.

Prvi automobili sa značkom Samsunga pojavili su se 1998. godine, a dve godine kasnije ovaj korejski auto-brend postao je deo Renault grupacije.

Što se tiče koncepta XM3 Inspire, u planu je produkcijska verzija, koja će se izrađivati u fabrici u Busanu u Južnoj Koreji, a početak proizvodnje tempiran je za prvu polovinu 2020. godine.

I baš kao što se Renault Arkana proizvodi za rusko tržište, Samsung XM3 Inspire prodavaće se isključivo u Južnoj Koreji.

strana 1 od 77 idi na stranu