Automobili

Sreda, 27.02.2019.

09:20

Volkswagen lansirao novi auto-brend FOTO

Nova automobilska marka nemačkog proizvođača namenjena je kineskom tržištu a zvaće se Jetta, po Volkswagenovoj kompaktnoj limuzini koja je u Kini veoma popularna.

Izvor: B92

Volkswagen lansirao novi auto-brend FOTO
Jetta sedan

Spekulacije da će Volkswagen Kinezima ponuditi potpuno novi auto-brendozvaničene su nakon što je nemačka kompanija objavila logo nove marke i fotografije prva dva modela.

U pitanju su limuzina i SUV, a VW osim fotografija nije otkrio više detalja o ovim vozilima.

I dok je sedan praktično prepakovana VW Jetta za kinesko tržište, veruje se da je SUV baziran na modelu Seat Ateca. Naime, Seat nije zastupljen u Kini, pa će Volkswagen pokušati da plasira neke od modela španskog brenda kroz novostvorenu marku Jetta.

Osim SUV-a Ateca spekuliše se da će kineskim kupcima biti ponuđen i prepakovani veliki SUV Tarraco.
Jetta SUV
Kada je reč o brendu Jetta, Volkswagen navodi da on cilja mlađu populaciju u Kini.

VW je veoma popularan na kineskom tržištu gde je samo u 2018. prodato čak 3,1 milion automobila ovog nemačkog proizvođača. To Kinu čini pojedinačno najvažnijim tržištem na svetu za Volkswagen.

Osim toga, VW je najprodavaniji auto-brend u ovoj azijskoj zemlji.

Najpopularniji Volkswagenov model u Kini dugo je bila limuzina Jetta. Nemački proizvođač iskoristiće popularnost tog modela kako bi prokrčio put brendu Jetta na kineskom tržištu.
Jetta SUV
"Jetta je odigrala veoma značajnu ulogu u motorizaciji Kine – slično kao što je to svojevremeno bila originalna VW 'buba' za kupce u Evropi", objašnjava Jirgen Stakman, direktor prodaje Volkswagena.

"Zato smo i odlučili da ovaj model transformišemo u zaseban brend za Kinu", dodaje Stakman.

VW je kinesku verziju Jette konstruisao u Kini, gde se ovaj automobil i proizvodi pod okriljem nemačko-kineske kompanije FAW-Volkswagen.

Za razliku od nekih drugih svetskih proizvođača automobila koji su znatno kasnije osnovali zajedničke kompanije sa Kinezima, VW je to učinio još 1985. pa je već dugo prisutan u toj zemlji.

Prva dva modela novog brenda Jetta počeće da se prodaju u Kini u trećem kvartalu 2019. godine kroz novu prodajnu mrežu koju će činiti oko 200 dilera.

Kupci će moći da svoj automobil nabave kako u klasičnim auto-salonima, tako i u potpuno digitalizovanim izložbenim salonima, kao i u punktovima u okviru tržnih centara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: