Spremna za Fast&Furious – VW Jetta GLI FOTO

Nemački gigant Volkswagen predstavio je sportsku verziju Jette GLI namenjenu samo za severnoameričko tržište.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 07.02.2019.

19:00

Spremna za Fast&Furious – VW Jetta GLI FOTO
Foto: VW

Skoro godinu i po dana se čekalo da se pojavi "sedan sa srcem GTI-ja" kako u VW predstavljaju ovu verziju Jette.

U odnosu na standardnu verziju Jette, GLI se ističe po agresivnim branicima i sportskim detaljima uz crno-crveni enterijer.
Foto: VW
Prednja maska se sastoji od crnog "saćea" uz crvenu liniju i LED farove u standardnoj ponudi.

Jetta GLI je na 18-inčnim alu felnama sa kočnicama iz Golfa R, a sportsku liniju pojačavaju suptilni zadnji spojler i trapezoidni izduvi.
Foto: VW
Međutim, GLI nije samo sportska "šminka", kako je to postalo popularno u poslednje vreme u auto-industriji, već bi diferencijal sa ograničenim proklizavanjem prednjih točkova i potpuno novi multi-link nezavisnog oslanjanja zadnje osovine trebalo da pomognu ovoj Jetti da se zaista kreće u krivinama kao sportski sedan.

Glavni detalj je naravno pod haubom, a u pitanju je 2,0-litarski turubobenzinski četvorocilindraš sa 231 KS i 350 Nm obrtnog momenta.
Foto: VW
Za prenos snage kupci mogu da biraju između šestostepenog manuelnog i sedmostepenog DSG automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom s kojim u paketu dolazi start-stop sistem koji bi trebalo da poveća ekonomičnost.

U pomenutoj unutrašnjosti crne boje sa crvenim šavovima se ističu spotska sedišta sa graječima za vozača i suvozača, "kiles" sistem uz paljenje na dugme, automatska klima, automatski farovi, ambijentalno osvetljenje sa deset boja...
Volkswagen će isporuku Jette GLI početi na proleće, a cenu će naknadno saopštiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: