Subaru planira hot-hečbek za povratak u WRC

Prošlo je deset godina otkako je Subaru napustio Svetski reli šampionat (WRC), a 20 od poslednje titule.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 06.11.2018.

20:15

Subaru planira hot-hečbek za povratak u WRC
VIZIV Performance 2017.

Međutim, poslednje vesti iz Japana ukazuju na to da u Subaruu rade na razvoju novog moćnog hečbeka koji će asfaltirati put za povratak u WRC šampionat.

Novi Subaruov hot-heč će najverovatnije biti bliži B segmentu u kojem su trenutno najpopularniji Ford Fiesta ST, Volkswagen Polo GTI i Toyota Yaris GRMN.
VIZIV Performance 2017.
I dalje se samo spekuliše o detaljima Subaruove "zujalice", koja bi mogla da dobije četvorocilindarski turboagregat, možda bokser po kojem je japanska kompanija najpoznatija, i pogon na sva četiri točka.

Problem je što Subaru trenutno nema automobil te veličine, bar ne na tržištima Severne Amerike i Evrope na kojem HH može biti baziran.
VIZIV Performance 2017.
Tako će Subaru morati ili da krene od nule ili da razvije koncept predstavljen prošle godine VIZIV Performance.

Subaru bi svoj hot-heč možda mogao da razvija zajedno sa Toyotom, kao BRZ/86 sportski automobil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: