Renault priprema Clio "kros"

"Špijunske" fotografije otkrivaju da francuski proizvođač radi na modelu koji će biti rival Ford Fiesti Active.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 23.09.2018.

13:00

Renault priprema Clio
Foto: CarPix/CarScoops

Renault uveliko priprema petu generaciju modela Clio, a najnovije fotografija paparaca pokazuju da je pored standardne verzije na pomolu i "kros" varijanta.

Pretprodukcijski test primerak za sada je još uvek prekriven maskirnom folijom, a nije poznato da li će Renault uz naziv Clio dodati još neku oznaku (poput Fieste Active), ili će automobil imati potpuno novom ime.
Foto: CarPix/CarScoops
"Kros" Clio će u gami francuskog proizvođača zauzeti poziciju između standardne verzije i krosovera Captur.

Automobil će deliti motorizaciju sa "običnim" Cliom. Očekuje se novi, 1.0 litarski turbo benzinac, a u opticaju je i 1.3 litarski benzinski motor razvijen u saradnji sa Mercedesom.

Pretpostavlja se da će premijera novog modela biti održana 2019. godine.
Foto: CarPix/CarScoops

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: