Posle Mercedesa i Audija, i BMW će ponuditi električni SUV

BMW iX3 stiže na puteve 2020. godine.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2018.

18:40

Posle Mercedesa i Audija, i BMW će ponuditi električni SUV
BMW iX3 koncept iz aprila 2018.

Mercedes i Audi predstaviće u septembru svoje SUV modele na struju, a njihovim stopama kreće i BMW.

Bavarski proizvođač prikazao je električni koncept iX3 ovog proleća na sajmu automobila u Kini.

Vozilo je zasnovano na standardnom X3, uz određene dizajnerske specifičnosti, uključujući nešto drugačiju masku hladnjaku koja i inače na modelima na struju gubi svoju originalnu ulogu.
Pretprodukcijski iX3 tokom testiranja (Foto: Carscoops)
BMW je u međuvremenu počeo da testira produkcijski iX3 na javnim saobraćajnicama, što nije promaklo paparacima koji su fotografisali delimično "kamuflirani" prototip.

Tehnički detalji serijskog modela nisu poznati, ali očekuje se da će poput koncepta i produkcijski iX3 imati elektromotor snage 200 kw (272 KS) uz čiju pomoć može da pređe više od 400 km sa jednim punjenjem.

Kapacitet pogonskih litijum-jonskih baterija iznosiće najmanje 70 kWh, a sa superpunjačem od 150 kW baterija će se puniti za samo 30 minuta.
Pretprodukcijski iX3 tokom testiranja (Foto: Carscoops)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: