Audi A3 Cabrio na auto-salonu u Frankfurtu

Audi je zvanično potvrdio da će novi A3 sa otvorenim krovom imati premijeru u septembru, na sajmu automobila u Frankfurtu 2013.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 28.06.2013.

13:51

Default images

Model koji bi trebalo da zaokruži gamu najnovije generacije porodice Audija A3, prema rečima projekt menadžera, Franka Hermana (Frank Herrmann), konceptualno će se razlikovati od svog prethodika.

"Kada je reč o stilskom pristupu, novi A3 sa otvorenim krovom ličiće na manju verziju modela Audi A5 Cabrio", objašnjava Herman.
Foto: worldcarfans.com
I zaista, na fotografijama na kojima se vidi maskirani prototip tokom testiranja, može se uočiti da će novi model imati veći prepust iza zadnjih točkova i da će siluetom više podsećati na A3 Sedan, nego na Hachback.

Očekuje se da će pogonske jedinice biti preuzete iz ostalih modela A3 porodice.
Foto: worldcarfans.com
Ponuda će obuhvatiti motore poput 1.8 litarskog TFSI benzinca sa 132 kW/180 ks, te 2.0 litarskog TDI agregata sa 110 kW/150 ks.

Pretpostavlja se da će ubrzo biti dostupan i Audi S3 Cabrio koji bi razvijao oko 300 "konja", a krunu bi predstavljala RS verzija sa 2.5 litarskim petocilindričnim turbo-benzincem koji bi bio u stanju da proizvede i preko 350 ks.

Pročitajte o modelu Audi A3 Sedan.

Pročitajte o Audiju RS5 Cabrioletu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: