Prve fotografije Škode Rapid

Nakon što smo videli maskirani test prototip i detalje njegove serijske verzije, najzad smo u prilici da vam prenesemo i prve zvanične fotografije nove Škode Rapid za evropsko tržište.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2012.

10:57

Default images

Podsećamo, reč je o vozilu baziranom na konceptu MissionL, koji je predstavljen na frankfurtskom auto-salonu u septembru 2011. godine.

Škoda Rapid će u gami češkog proizvođača zauzeti poziciju između modela Fabia i Octavia. Prema do sada dostupnim podacima, automobil je dugačak 4,48, a širok 1,7 m, dok njegovo međuosovinsko rastojanje iznosi 2,6 m, a prtljažni prostor ima zapremunu oko 500 litara.
Na osnovu nekih ranijih informacija Rapid je trebalo da ima i peta vrata, iako automobil ima oblik limuzine.

Međutim, fotografija zadnjeg dela vozila pokazuje da je ipak reč o klasičnom sedanu, poput srodnog Seata Toledo.
Škoda još uvek nije objavila detalje o pogonskim agregatima novog modela, ali su u toj kompaniji saopštili da će Rapid biti dostupan sa pet benzinskih i dva dizel motora.

Premijera Škode Rapid planirana je za septembar 2012. i sajam automobila u Parizu, a novi model pojaviće se u prodajnim salonima širom Evrope tokom jeseni.

Pročitajte više o novom Seatu Toledo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: