Škoda razvija novi terenac

Češki proizvođač automobila priprema novo terensko vozilo, koje će biti veće od aktuelnog crossover modela Yeti.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2011.

09:53

Default images

“U fabrici u Mladoj Boleslavi započeo je razvoj ovog terenca, koji bi na tržištu trebalo da se pojavi najranije 2018. godine”, izjavio predsednik i izvršni direktor firme Vinfrid Valand (Winfried Vahland).

Vozilo bi, prema Valandu, trebalo da konkuriše modelima kao što je KIA Sorento.

Najveća češka fabrika automobila ranije je objavila da do 2018. godine planira da poveća prodaju na 1,5 miliona vozila godišnje. U prvih devet meseci 2011. godine prodato je 741 800 automobila.

U međuvremenu, predstavljena su i dva nova modela sa Škodinim znakom.

U indijskoj fabrici Pune, 9. oktobra pokrenuta je serijska proizvodnja nove kompaktne limuzine Rapid, a u novembru 2011. godine počela je prodaja malog vozila Citigo koji se proizvodi u fabrici u Bratislavi.

Škoda tako sada u svojoj paleti ima sedam modela. Pored dva noviteta, tu su Oktavia, Fabia, Roomster, Superb i terensko vozilo Yeti.

Izvor: Tanjug

Škoda priprema 2 MPV i 2 SUV modela

Prve slike Škode Citigo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: