Audi najavio radikalne promene

Kada je kompanija iz Ingolštada uvela oznake snage motora pre nekoliko godina, mnogima je to bilo zbunjujuće, piše Index.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2023.

13:00

Audi najavio radikalne promene
Foto: Audi promo

Ipak, to nije ništa u poređenju sa promenom naziva modela koju je Audi upravo najavio.

Audi je do sada za svoje električne modele koristio oznaku e-tron, a u budućnosti će se to dodatno izmeniti. Dobra vest je da nemačka kompanija zadržava dobro poznati alfanumerički sistem označavanja modela, ali će sada značenje biti znatno izmenjeno.

Kako saznaje Auto Bild, radi se o dve različite kategorije koje je Duesmann ovako objasnio: „Neparni brojevi će biti rezervisani za modele sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, dok će parni brojevi označavati potpuno električna vozila.“

Prvi model koji će usvojiti ovu novost je Audi A4, koji će u sledećoj generaciji nositi oznaku A5. Model A6 će postati A7, dok će A4 i A6 biti električni modeli. Na taj način se napušta dosadašnja logika, gde su modeli A5 i A7 bili vezani sa petovratne kupe izvedbe limuzina A4 i A6.

Pretpostavlja se da će ista pravila važiti i za modele sa oznakom Q, odnosno SUV gamu, gde bi stvari mogle dodatno da se zakomplikuju. Pritom treba imati na umu da će Audi zadržati i naziv e-tron, koji kao sufiks u imenu postoji već više od deset godina, a debitovao je sa hibridnom varijantom modela A3.

Još uvek nije poznato kako će Audi u budućnosti označavati različite karoserijske verzije. Duesmann je obećao da će to razrešiti naknadno, ali tvrdi: „Možete da se radujete mnogim budućim emocionalnim i performantnim varijantama.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: