Golf sa W12 motorom i 650 "konja"? Volkswagen ga je jednom napravio FOTO

Motor je pozajmljen od modela Bentley Continental GT, kočnice od Lamborghinija...

Automobili

Izvor: Izvor: B92, revijahak.hr

Utorak, 13.10.2020.

09:30

Golf sa W12 motorom i 650
Foto: VW promo

Danas je W12 i Volkswagen gotovo nemoguće čuti u istoj rečenici, a pre samo trinaest godina nemački proizvoiđač je uspeo da ovaj monstruozni agregat spakuje u Golf GTI.

Osim specijalnog motora, ovaj koncept Golfa GTI pete generacije pretrpeo je i druge modifikacije - proširen je za 16 centimetara, a ogibljenje je spušten za sedam centimetara, podseća Revijahak.
Foto: VW promo
Idemo redom – W12 motor sa 650 KS pozajmljen od Continentala GT, smešten pozadi, zadnja osovina i kočnice su iz Lamborghinija Gallardo, dok su prednje kočnice preuzete od Audija RS4 a automatski menjač od VW Phaetona.

To je, ukratko, Golf GTI W12-650, konceptni unikatni automobil, koji je pripremljen 2007. godine za samo dva meseca za tradicionalni festival tjuniranih vozila Wörthersee, u Austriji.
Foto: VW promo
Golf GTI W12-650 danas možete videti u Volkswagenovom muzeju u Volfsburgu, a nama dolaze neka nova vremena u kojima ćemo ovakva i slična vozila po svemu sudeći viđati samo u muzejima, dok će putevima gospodariti elektroautomobili.
Foto: VW promo
Foto: VW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: