Automobili

Ponedeljak, 16.09.2019.

18:00

Slupao klasični Lamborghini tek što ga je kupio FOTO

Lamborghini Diablo vredan pola miliona dolara uništen je u udesu koji se prošle sedmice dogodio u Sidneju.

Izvor: B92

Slupao klasični Lamborghini tek što ga je kupio FOTO
Lamborghini Diablo - ilustracija (Foto: Lamborghini promo)

Kako se navodi na Fejsbuk stranici Australia crash investigation unit, vozač je izgubio kontrolu nad Lamborghinijem dok se kretao južnim delom grada, da bio zatim skrenuo sa puta i sleteo niz obližnju padinu. Isti izvor tvrdi da je Diablo bio u posedu sadašnjeg vlasnika tek odnedavno.

Na fotografijama sa mesta udesa vidi se da je klasični Lamborghini pretrpeo značajnu štetu, pre svega na prednjem delu vozila i krovu, ali i na vratima. Takođe, uočljivo je oštećenje na zadnjem desnom blatobranu. Na svu sreću, i pored velike štete na automobilu, vozač i suvozač su prošli bez ozbiljnijih povreda. Slupani Lamborghini Diablo pogonjen je atomosferskim 5.7 litarskim V12 motorom sa 485 ks i 580 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

U pitanju je originalna verzija pre redizajna, sa pogonom na zadnje točkove, što je u kombinaciji sa velikom snagom i mogućim vozačkim neiskustvom novog vlasnika verovatno jedan od uzroka nezgode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: