Gde sve možete da se uključite na auto-put Miloš Veliki?

U nedelju 18. avgusta otvara se druga deonica autoputa puta prema Čačku.

Automobili

Izvor: Izvor: rts.rs

Petak, 16.08.2019.

12:40

Gde sve možete da se uključite na auto-put Miloš Veliki?
Foto: B92 (ilustracija)

Umesto kao do sada - tek kod Ljiga, vozači će moći već od Obrenovca da se uključe na auto-put Miloša Velikog i za manje od jednog sata da budu u Preljini kod Čačka. Nova deonica je duga 62,7 kilometara i projektovana je za brzine od 130 kilometara na čas.

Evo kako je najbolje uključiti se na novi put.

Ako iz Beograda idete put Čačka, a želte da idete auto-putem morate da prvo stignete u Obrenovac. To možete preko Umke i Bariča, ali i malim mostom koji vodi od Surčina do Zabrežja.

Na novi auto-put uključujete se iza Bariča kod gradilišta za most preko reke Save u mestu Mislođin. Nekoliko kilometara dalje očekuje vas prva naplatna rampa. Ukupna cena putarine do Čačka je 420 dinara.

"Ovu deonicu čine tri petlje – Ub, Lajkovac, Ljig. Četiri naplatne rampe, tri bočne i čeona Obrenovac. Biće i ima već izgrađenih parkinga i odmarališta za putnike", rekao je Nebojša Pavlović, savetnik ministra saobraćaja. Posle Obrenovca, sledeća rampa i uključenje ocekuju vas u Ubu gde se nalzi velika petlja.

Od Uba put dalje vodi do Lajkovca gde je takođe naplatna rampa i uključenje. Sledeće veliko uključenje je u Ljigu dokle i ide nova deonica koja se završava tunelom "Brančići".

Do Čačka možete još da se iskljucite u Takovu i na kraju stižete u Preljinu kod Čačka.

"Ta trasa je vrlo udobna i lepa za vožnju. Vrlo je bezbedna. Potrudili su se i projektanti i izvođači i mi kao nadzor da se do kraja sve ispoštuje u cilju bezbednosti učesnika u saobraćaju pre svega", navela je Svetlana Milinski, nadzorni organ na deonici Koridora 11.

Vozači koji imaju uređaj za elektronsku naplatu putarine moći će da ga koriste i na ovom delu auto-puta. Potrebno je jedino da ga na vreme dopune dovoljnom količinom sredstava da bi putovanje bilo bez zastoja, kažu u JP Putevi Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: