Galerija: Audi A7 Sportback

Audi je objavio sveže fotografije novog A7 uoči početka prodaje ovog modela u Evropi.

Podeli

Novi Audi A7 ima moderniji izgled spoljašnjosti od prethodnika, silueta automobila slična je kao i na prvoj generaciji, a velika novina na zadnjem delu su stop svetla u obliku LED trake koja se prostire čitavom širinom vozila.

U poklopcu prtljažnika nalazi se i mali integrisani spojler koji se automatski izdužuje pri brzinama preko 120 km/h.

Razlike u odnosu na prvu generaciju su mnogo veće u kabini, koja ima znatno moderniji dizajn, sa manje fizičkih komandi. Umesto jednog displeja koji se poput tableta nalazio na vrhu centralne konzole, sada su postavljena dva ekrana.

Ovi dispeji ugrađeni su u središnji konzolu i spušteni su nešto niže, a pomoću njih se kontroliše većina komandi i funkcija u automobilu.

U ponudi će u početku biti dva motora.

Audi A7 55 TFSI za pogon koristi 3.0 V6 turbo benzinac koji proizvodi 340 ks i 500 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Motor je povezan sa sedmostepenim S tronic automatskim menjačem koji omogućava da automobil od 0 do 100 km/h ubrza za 5,3 s.

Pored benzinca, na raspolaganju je u Audi A7 50 TDI, koji koristi 3.0 V6 turbo dizel agregat sa 286 ks i 620 Nm. Ovaj motor je uparen sa osmobrzinskim automatikom, a do stotke automobil stiže za 5,7 s.

Cena novog Audija A7 u Nemačkoj kreće se od 67.800 evra.

Više fotografija pogledajte u našoj Galeriji.

strana 1 od 10 idi na stranu