Vice: Evo zašto ćete biti isti kao vaši roditelji

Osim rečenice: "Nećeš više od nas dobijati novac kako bismo te naučili da ceniš pare", jedno od najjačih oružja u roditeljskom arsenalu ipak je uterivanje straha deci rečenicom: "Bićeš kao ja jednog dana".

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2016.

14:37

Vice: Evo zašto ćete biti isti kao vaši roditelji

Naravno, ovo isprva zvuči potpuno sumanuto. Tvoji roditelji nisu slušali novu muziku od 25. godine, deluju kao da su neprestano pod stresom, nemaju pojma kako da koriste filter na Snepčetu i jedva razgovaraju jedno s drugim. Ali što dublje zalaziš u 'zrelo doba', više primećuješ kako se ti klišei ostvaruju.

Odlazak na koledž me je naterao da shvatim da više ličim na svoje roditelje nego što bih želela. Brinula sam kada cimeri ne bi došli kući uveče, odlepljivala sam na tehnologiju kada nisam mogla da provalim kako da podesim WiFi i stalno sam zvocala drugima kada bi došao njihov red da bace đubre.

Moji roditelji su super ljudi (moram da kažem ovo), ali naravno, postoje neke stvari (verovatno mnogo njih) u vezi s njima koje ne želim da nasledim. Prirodno, trudila sam se da izbegavam da se pretvorim u njih. Ono što sam dosad postigla je da ne brinem toliko ako moj cimer u četiri ujutro pravi kolače s hašišom i krade cigarete.

Nastavak teksta pročitajte na vice.com/rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: