Pronađena pečurka koja žene mirisom dovodi do orgazma

Havaji su jedna od najromantičnijih lokacija na planeti, ali izgleda da se mogu ubrojati i u najerotičnije.

Život

Izvor: Popsugar

Utorak, 13.10.2015.

13:57

Default images
Ilustracija

Foto: Seabamirum/ Flickr.com

Naučnici su otkrili da jedna svetlonarandžasta pečurka pronađena na Havajima može da dovede ženu do orgazma i to samo svojim mirisom.

Nova studija pokazala je da je gotovo polovina žena koje su pomirisale zanimljivu pečurku istog trenutka doživela orgazam.

Istraživači veruju da je ključ možda u jedinjenjima sličnim hormonima koji se nalaze u ovoj pečurki i koji su slični neurotransmiterima koji se otpuštaju tokom seksa. Inače, ova pečurka koja još nije dobila ime, potiče iz roda Dictyophora i raste samo na mestima preko kojih je nedavno protekla lava.

Studija sprovedena na Univerzitetu na Havajima objavljena je u stručnom časopisu "International Journal of Medicinal Mushrooms“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: