Zatvorenici pobedili tim sa Harvarda u debatnom takmičenju

Najbolji debatni tim prestižnog univerziteta doživeo je poraz od tima osuđenika zatvora sa maksimalnim obezbeđenjem u Njujorku.

Život

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

11:07

Default images
Foto: flickr.com/Kelly DeLay

Grupa od tri osuđenika, kazneno-popravne ustanove odnela je pobedu, nakon sat vremena debate sa debatnim timom Harvarda.

Studenti Harvarda su nakon toga na Fejsbuku objavili da su ponosni što su izgubili od izuzetno inteligentnog tima zatvorenika.

Oni nisu smeli da koriste internet za istraživanje, ali su morali da formiraju slučaj protiv omogućavanja upisa ilegalne dece u državne škole (nešto sa čime se lično uopšte ne slažu).

Tri zatvorenika koja služe kazne zbog nasilnog ponašanja su se posvetila učenju kao deo inicijative Bard koledža, a pored ove, zabeležili su i pobede protiv debatnog tima Vest Point i Univerziteta u Vermontu.

“Debata je promenila naše živote i ovakav naš uspeh potvrđuje koliko je obrazovanje bitno”, rekao je jedan od članova debatnog tima kazneno-popravne ustanove.

This weekend, three members of the HCDU had the privilege of competing against members of the Bard Prison Initiative's...

Posted by Harvard College Debating Union on Sunday, September 20, 2015

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: