Humani vlasnik pekare iz Uba

Humani ljudi su svuda oko nas, i mi sami smo više puta učinili dobro delo jer smo želeli, ako ništa više, da izazovemo osmeh na nečijem licu. U nevolji, kada je drugima potrebna naša pomoć dovoljno je da neko od nas pokrene taj lanac i inspiriše druge da i oni daju svoj doprinos. Upravo to radi humani vlasnik pekare iz Uba.

Život

Izvor: B92

Petak, 03.07.2015.

15:14

Default images

On je podelio svoju priču na sajtu www.metro.rs, kako bi pokazao i podstakao i druge da govore o svojim humanim delima, ali i one koji zbog poslovnih obaveza nemaju vremena da učine nešto više za svoju zajednicu i ljude u svom okruženju. Veoma je važno da pomažemo jedni drugima, jer se tako pokreće lanac humanosti.

Vlasnik pekare „Gajić“ iz Uba odlučio je da svim osobama koji imaju preko 70 godina deli pekarske proizvode besplatno, a isto važi i za trudnice. Takođe, pripadnici romske populacije do 7 sati dobijaju besplatnu hranu, a besplatne obroke pekara obezbeđuje i za kulturno umetničko društvo „Tamnava Ub“, kao i za fudbalski klub „Jedinstvo Ub“.

„Ovo je naš način da pomognemo starima da se ne osete zaboravljeno, ugroženo i zanemareno, najmlađima da lakše razviju svoje talente i trudnicama da uz ljubav i pažnju rađaju decu. Nadamo se da će naš primer poslužiti budućim generacijama i motivisati ih na dobročinstvo i nesebičnost“ rekao je humani vlasnik pekare iz Uba.

Ovaj ugostitelj samo je jedan o brojnih čije su se priče našle u izboru za najhumanijeg ugostitelja koji sprovodi kompanija METRO Cash & Carry - METRO Šampioni Humanosti 2015. Metro je u potrazi upravo za šampionima kakav je vlasnik pekare iz Uba, koji svojim odgovornim i humanim ponašanjem izazivaju osmehe na licima svojih komšija i čiji posao počiva na ljudskom pristupu i brizi. Do 31. jula 2015. svi vlasnici ugostiteljskih objekata koji imaju slične priče mogu da ih podele na www.metro.rs i takmiče se za titulu Šampiona humanosti.

Sve što treba da urade jeste da pošalju kratku priču koja opisuje njihov doprinos životu zajednice. Sve priče biće objavljene na zvaničnoj veb-stranici METRO Cash & Carry Srbija i na povezanoj METRO Cash & Carry Srbija Fejsbuk strani. 10 kandidata koji po izboru posetilaca sajta dobiju najviše glasova, proći će finalno ocenjivanje nezavisnog žirija, a konačno proglašenje pobednika održaće se u septembru 2015. godine. Ugostitelj sa najhumanijom pričom biće nagrađen iznosom od 3000 evra u dinarskoj protivvrednosti za kupovinu u METRO Cash & Carry distributivnim centrima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: