7 stvari koje otkrivaju kako je to biti Putin

Magazin Newsweek objavio je opširan tekst koji daje detaljan uvid u svakodnevnu rutinu ruskog predsednika Vladimira Putina.

Život

Izvor: Izvor: poslovni.hr

Petak, 25.07.2014.

13:59

Default images

Autor Ben Džuda napisao je članak na temelju razgovora koje je tokom tri godine vodio s ljudima bliskim Putinu, za potrebe svoje knjige o ruskom predsedniku. Portal Business Insider na temelju teksta izdvojio je niz zanimljivosti koje bliže otkrivaju Putinov način života. Izdvajamo nekoliko:

1. Putin nije ranoranilac. Budi se kasno i doručkuje oko podneva, nakon čega sledi plivanje i teretana.

2. Putin ne voli internet i koristi isključivo "najsigurniju" tehnologiju za komuniciranje, što u prevodu znači: fiksni telefoni iz sovjetske ere i papir. Njegove kancelarije nemaju televizore.

3. Kada putuje izvan Rusije, Putin sa sobom vodi i svoje kuvare, čistače i konobare. Ne jede stranu hranu koja nije prošla kontrolu Kremlja.

4. Putin zapravo ne voli da provodi vreme u Kremlju zbog gužvi i zagađenja i više voli “rad od kuće”. Njegov dom je palata izvan Moskve.

5. Ruski predsednik zapravo i nema mnogo privatnog života. Roditelji su mu pokojni, razveden je od žene, a njegove dve kćeri ne žive u Rusiji.

6. Ljudi iz Putinovih bliskih krugova zovu ga “car”.

7. Putin za sebe tvrdi kako je veliki radnik, tj. kako “radi više od bilo kojeg vođe još od doba Staljina”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: