Život

Subota, 12.04.2014.

16:37

Uspavan Gandalfov konj Šedoufeks

Konj Blanko, koji je u trilogiji "Gospodar prstenova" igrao Gandalfovog vernog pratioca Šedoufeksa, uspavan je zbog zdravstvenih problema.

Izvor: index.hr

Default images

Prvi put smo ga videli u drugom nastavku trilogije "Dve kule". Šedoufeks je gospodar svih konja, trčao je brže od vetra i razumeo ljudski govor.

Predivan Blanko koji je glumio Šedoufeksa ubrzo je postao zvezda zahvaljujući svojoj neverovatnoj lepoti.

Njegova vlasnica Sintija Rojal objasnila je kako je Blanko imao teško bolesnu jetru i probleme sa probavnim traktom. Zato su morali da ga uspavaju. Sintija je bila sa njim u tom trenutku.

"Iako mi se slamalo srce, kao svoj posljednji poklon njemu ostala sam snažna i fokusirana. Nežno sam mu ponavljala 'Smiri se Blanko, pusti se, kreni prema svetlu' dok je naš voljeni Blanko polako odlazio. Iako je ovaj deo njegovog putovanja završen i još uvek me boli srce, živeću u miru jer znam da smo učinili sve kako bi mu pomogli u njegovom oporavku. Nismo štedeli na trudu i novcu", ispričala je Sintija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: