Za šta najviše štedimo?

Radije štedimo za godišnji odmor nego za stare dane, a većina ljudi nema dugoročne finansijske planove

Život

Izvor: Tportal

Sreda, 25.09.2013.

08:50

Default images

Čak 36 odsto zaposlenih u Velikoj Britaniji stavlja novac na stranu za putovanja, a samo 26 odsto štedi za starost, piše MailOnline.

Anketa, koju je sprovela britanska kreditna štedionica Zopa, otkrila je da iako dve trećine Britanaca veruju da su dobri s novcem, većina ne donosi nikakve dugoročne finansijske planove.

Prema anketi, među prvih deset ciljeva štednje su odmor, hitni fond, penzija, deca, kupovina nekretnina, novi automobil, uređenje stana, unučad, kapara za kuću i zasnivanje porodice.

Istraživanje je otkrilo da osam od deset Britanaca ima malo ili nimalo poverenja u usluge štednje. Ali manje od polovine (43 posto) zapravo pregleda svoju ušteđevinu jednom godišnje, a 51 posto ne zna trenutnu kamatnu stopu na svojim štednim računima.

Iako samo 69 posto ispitanika starosti od 18 do 54 godine veruje da je 'dobro s novcem', samo 21 posto aktivno štedi za penziju. Međutim, 81 odsto priznaje da bi trebalo štedeti za ugodnu starost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

20 h

Podeli: