Meteorit pre Rusije pao u Srbiju?

Meteorska kiša iznenadila je nedavno stanovnike Rusije, ali je pre njih, deo “svemirskog materijala” pao u Srbiju, tvrdi Ištvan Koma iz Apatina.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2013.

11:28

Default images

Koma je našao neobičan predmet težak oko sto pedeset grama za koji tvrdi da je ostatak meteorita, prenosi Blic. Kako navodi ovaj Apatinac, neobičan predmet pronašao je u obližnjoj šumi dok je sakupljao drva, dva dana pre nesreće u Rusiji.

“Od siline buke legao sam na zemlju. Pomislio sam da je neko pucao iz karabina, ali nikoga nisam video. Kada sam se pribrao, primetio sam rupu u zemlji i spaljenu travu okolo. Uzeo sam štap i iskopao na oko 20 centimetara dubine neobičan predmet koji je još bio topao”, priča Ištvan.

On je predmet odneo kod svog komšije Zvonka Virovkića. Pošto je predmet nepravilnog oblika i ne privlači ga magnet, njih dvojica su zaključili da je možda deo većeg tela koje se raspalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: