Život

Utorak, 08.11.2011.

16:12

Tuže banku zbog WC-a

Pred Okruznim sudom u Varšavi počeo je proces bez presedana u Poljskoj u kome 84-godišnji penzioner tuži dve banke za to što mu nisu omogućile da koristi toalet.

Izvor: B92

Default images

Građevinski inženjer u penziji Juzef Gluhovski traži izvinjenje i 3.750 evra odštete za poniženje i duševne patnje koje su mu dve poljske banke u prestonici nanele kada su ga slale da potrebu obavi u javnom toaletu u metrou ili negde u nekom haustoru.

Gluhovski je u dva navrata 2009. godine zbog dužeg čekanja u redu zamolio bankarske službenike da ga puste u toalet, ali su mu oni objasnili da u toj zgradi nema javnog WC-a, a da u toalet za zaposlene ne može bez obzira na poodmakle godine.

"Ranije je u tim bankama bilo toaleta, jedan običan a jedan za hendikepirane i više puta sam ih koristio. A odjednom su ih likvidirali. Govorio sam službenicima da moram a oni su se smejali i zbijali šale na moj račun", kazao je danas pred sudom Gluhovski.

On je podsetio da je posle tog incidenta upozorio banke PKO BP i Pekao S.A. da im građevinski i sanitarni propisi nalažu da imaju toalet i za klijente, jer je banka javna insitucija.

"Odgovori su bili strašni. Pitali su da li sam uopšte bio u banci a poručili su mi da banka ne posluje sa WC-ima već finansijama", rekao je Gluhovski.

Uporni poljski penzioner, inače veteran iz Varšavskog ustanka u Drugom svetskom ratu dopušta mogućnost dogovora, ali u zamenu za povlačenje tužbe insistira da banke u Poljskoj otvore toalete i klijentima.

Foto: lobster20 / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: