Pet stvari koje niste znali o erekciji

Da li ste znali da postoje tri vrste erekcije, kao i da neke od njih mogu biti neugodne?

Život

Izvor: Izvor: 24sata.hr

Utorak, 24.02.2015.

18:31

Default images
Foto: Thinkstock

Oralni seks za najbolju erekciju

Postoje tri vrste erekcije - refleksna koja nastaje usled pravog kontakta, psihosomatska usled audiovizuelne stimulacije ili nadražaja, kao i noćna. Prema studiji uglednog časopisa “Journal of Sexual Medicine”, jačina nadražaja utiče na snagu erekcije i dužinu penisa. Penis je najduži nakon oralnog seksa - u proseku čak do 0,3 cm duži nego bez takve stimulacije.

Naginje na stranu

Opušten penis skriva tajne koje izlaze na videlo u stanju erekcije - pa tada preko 70 posto muškaraca ima blago iskrivljen penis. On je najčešće iskrivljen u levu stranu i češće prema gore nego prema dole, ali to se ne smatra problemom sve dok ne uzrokuje bol. Što se tiče veličine, ona u opuštenom stanju nije pravi pokazatelj mere - kod dve trećine muškaraca on naraste oko tri centimetra, dok kod jedne trećine njih može narasti i preko pet centimetara.

-- Pročitajte i Deset stvari koje niste znali o vagini --

Kondomi utiču na erekciju

Iako to ne važi za sve muškarce, na oko 80 posto njih prezervativi zaista loše utiču na erekciju, tvrde stručnjaci. Objašnjavaju kako je to prvenstveno posledica navike, ali i drugih problema s erekcijom, poput upale prostate i slabije cirkulacije, te nižih nivoa testosterona, zbog čega se erekcija teže održava. Takođe, muškarci koji preteruju s masturbacijom često nemaju dovoljno "osećaja" preko kondoma.

Kao i masturbacija

Ako muškarac nije imao seksualne kontakte ili masturbirao nekoliko dana, to će se odraziti i na njegovoj erekciji, objašnjavaju stručnjaci. Ona će biti čvršća, a penis nešto duži zbog pojačanog dotoka krvi. No ako muškarac redovno odnosno svakodnevno masturbira, velika je verovatnoća da će tada i seks biti znatno kraći zbog jačeg nadražaja i veće uzbuđenosti.

-- Pročitajte i Deset stvari koje niste znali o penisima --

Kraći zbog cigareta

Pušenje je štetno za sve organe, pa tako i za penis. Nikotin loše deluje na cirkulaciju, koja je ključna za erekciju. S vremenom, posledica je čak i smanjivanje penisa, a studije pokazuju kako redovno pušenje cigareta, kao i uživanje u opojnim drogama koje se mešaju s duvanom može rezultovati penisom kraćim i do jedan centimetar.

Muškarci imaju mnogo erekcija

Muške i ženske genitalije nisu građene na sličan način pa je istina kako su muškarci biološki programirani za više erekcija kako bi ostali zdravi. Prosečan muškarac ima oko 11 erekcija na dan te oko devet njih kroz noć. Takođe, u životu će u proseku ejakulirati oko 7200 puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: