Kraljevska beba izašla iz bolnice

Vojvotkinja od Kembridža Kejt, britanski princ Vilijam i njihovo novorođeno dete pojavili su se danas u javnosti, nakon što su postali roditelji dečaka koga je cela Engleska očekivala sa najvećom pažnjom.

Život

Izvor: B92

Utorak, 23.07.2013.

20:24

Default images

Vojvotkinja od Kembridža je u pratnji supruga iznela budućeg kralja iz bolnice Sent Meri kako bi snimatelji i fotoreporteri mogli da ga slikaju, a dočekani su oduševljenim povicima mase znatiželjnika okupljenih ispred bolnice.

U obraćanju medijima, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža su rekli da je ovo bilo jedno "izuzetno uzbudljivo" iskustvo.

Oboje su delovali opušteno, smešeći se pred kamerama. On u svetlo plavoj košulji, ona u svetlo plavoj haljini na tufne.

"Jedno je sigurno, ima snažna pluća. Veliki je to dečak, prilično je težak", kazao je Vilijam i naglasio da "još razmišljaju o imenu" za dete.

Smešeći se sa novorođenčetom u naručju, Kejt je rekla da je "ovo zaista poseban trenutak" i da svaki roditelj zna kakav je to osećaj.

Znajući koliko dugo i sa kakvim nestrpljenjem su mnogi očekivali rodjenje njihovog sina, princ Vilijam je u šali kazao da će dečaka, kada poraste, podsetiti na to koliko je kasnio pri dolasku na svet.

Novopečeni tata se pohvalio da je bebi promenio prvu pelenu.

Nekoliko minuta kasnije, mladi kraljevski par se sa bebom u nosiljci kolima odvezao u palatu Kensington.

Palata Kensington je ranije danas objavila , da je par zahvalio porodilištu londonske bolnice Sent Meri zbog ukazane pažnje.

"Majka, sin i otac se dobro osećaju", pisalo je u kratkom saopštenju.

Kejt Midlton i princ Vilijam su se u danas u prvom saopštenju od kada su dobili sina zahvalili bolnici Sent Meti za pažnju i brigu.

"Želimo da se zahvalimo osoblju za neverovatnu pažnju koja nam je ukazana", naveo je prinčevski par.

Rođenje novog naslednika britanskog trona biće svečano obeleženo topovskom paljbom.
Foto:Tanjug/AP, Kirsty Wigglesworth
Kejt Midlton porodila se juče popodne u bolnici Sent Meri, a tokom porođaja uz nju je bio princ Vilijam.

Moguće je da ime deteta neće biti poznati još nekoliko dana. Mediji podsećaju da se na saopštenje o Vilijamovom imenu čekalo nedelju dana, a ime princa Čarlsa se saznalo tek mesec dana pošto se rodio.

Danas je i deda, princ Čarls, posetio svog unuka u bolnici.

Gomila znatiželjnika okupljena ispred bolnice Sent Meri u Londonu pozdravila je veselim povicima britanskog prestolonaslednika i njegovu suprugu Kamilu dok su ulazili u bolnicu.

Ovo je prvi put da se prvi, drugi i treći u redu za nasleđivanje britanskog trona nađu na okupu.

Nešto ranije u toku dana, novorođenče su posetili i Kejtini roditelji, Majkl i Kerol Midlton čije je to, takođe, prvo unuče.

Nakon posete, baka Kerol je izjavila novinarima da je beba "apsolutno predivna".

Mediji u Engleskoj i dalje se intenzivno bave skoro svim detaljima o dolasku na svet sina Princa Vilijama i Kejt Midlton pa danas pišu kako su roditelji rođenje bebe proslavili uz picu.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža ponašaju se kao i svi obični mladi roditelji. U ponedeljak uveče, nakon rođenja malog dečaka, častili su se picom koju im je doneo jedan od pripadnika obezbeđenja.

Prema pisanju britanskih medija, telohranitelj je viđen sinoć kako ulazi u bonicu Sent Meri u Londonu, noseći dve pice.

Osoblje bolnice navodi da je nakon porođaja, koji je trajao 11 dugih sati, princeza bila jako gladna, te da je bilo je neophodno da nešto pojede kako bi izbegla ketozu, stanje u kojem iscrpljeno telo počne da sagoreva masti radi stvaranja energije, što obično izaziva jake mučnine i migrene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: