Bella Italia

Italijanski restoran "Bella Italia" se nalazi preko puta Beogradske Arene odnosno u okviru takozvanog Grčko Kiparskog centra. Možda pomalo neobično mesto za ovako dobar restoran ali očigledno je da je vlasnik restorana imao jasnu viziju i nije žalio truda i vremena da napravi oazu dobre italijanske kuhinje na mestu na kome se to možda i ne očekuje.

Piše: Aleksandar Dimitrijeski

Izvor: B92

Petak, 02.11.2007.

10:00

Default images

Adresa: Bulevar Arsenija Čarnojevića 95
Tel: 011/311-3778
Atmosfera u restoranu je autentična i tipična za restorane u Italiji. Crvena cigla, karirani stoljnjaci, kamin i drugi detalji daju posebnu draž i toplinu ovom restoranu. Možemo slobodno reći da je ovo tipična italijanska "trattoria" u kojoj zbog pristupačnih cena možete dolaziti svakodnevno.

Meni je bogat i sigurno vas neće razočarati a jedino od italijanske kuhinje što ovde nećete naći su pizze. Startovali smo sa raznim italijanskim hladnim predjelima koje su nam poslužili sa kolica a od stvari koje bi trebalo izdvojiti i koje smo bili u prilici da probamo su sveža morska riba i hobotnica na grilu, odličan rižoto, taljata koja se pravi od junećeg mesa, fiorentina, kao i taljatele i fokače koje su napravljene u domaćoj radinosti. Ko voli da gleda kako se sprema hrana, ovde će biti u prilici da uživa jer se u jednom delu restorana nalazi veliki grill na kome pred vama pripremaju hranu. Izbor vina je dobar a posebno vam preporučujemo belo vino kuće koje se služi na čašu i koje je izuzetno pitko i prijatnog ukusa.

Najbolje uvek dolazi na kraju. Slatkiše u ovom restoranu nemojte propustiti jer su takođe iz domaće radinosti. Preporučujemo vam da probate tiramisu, panakotu sa prelivom od šumskog voća ili za ljubitelje čokoladnih kolača tu je torta caprese sa sosom od vanile.

Iako restoran prima 50ak gostiju u trenutku kada smo mi došli, restoran je bio prilično popunjen tako da vam predlažemo da rezervišete svoje mesto putem telefona. Postoji mogućnost plaćanja gotovo svim platnim karticama Diners, MasterCard, Maestro, Dina, Visa i American Express.

Naša preporuka je da posetite ovaj restoran i osetite pravi ukus italijanskih specijaliteta kao i dobru atmosferu koja tamo vlada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: