Do svemira i nazad za 70 miliona dolara

Ukoliko vam treba savet o tome kako da izvučete koji milion profita na račun osvajanja svemira, možda vam može pomoći primer glumice Sandre Bulok.

Život

Izvor: Izvor: B92, The Hollywod Reporter

Sreda, 26.02.2014.

21:49

Default images

Ne samo da je ostvarila jednu od najboljih uloga u svojoj karijeri, već je filmska zvezda Sandra Bulok napravila i odličan poslovni potez prihvativši ulogu u filmu "Gravitacija" Alfonsa Kuarona.

Hvaljena svemirska drama, označena kao jedan od najboljih filmova godine, u trci je za Oskara u čak deset kategorija. Međutim, sve i da se Bulok ne okiti priznanjem za najbolju glumicu u glavnoj ulozi, jer joj šanse značajno ugrožavaju Kejt Blančet i Meril Strip, glumica nema razloga za očajavanje.

Kako piše "Holivud Reporter", Bulok će od svog angažmana u "Gravitaciji" zaraditi nešto više od 70 miliona dolara!

Naime, zahvaljujući ugovoru koji je potpisala 2010. godine, nedugo nakon što je osvojila Oskara za ulogu u filmu "Mrtav ugao" (The Blind Side), glumica je sebi obezbedila siguran honorar od 20 miliona dolara za ulogu astronautkinje koja pokušava da preživi sama u svemiru, tražeći način kako da se vrati na planetu Zemlju.

Ali to nije bilo sve što je Sandra dobila.

Nakon što je od projekta odustala Anđelina Džoli, studio "Warner Bros." nije želeo da izgubi još jednu glumicu, pa je Bulok osim fiksnog honorara dobila i 15 posto od celokupne zarade filma. Takav tretman dobija retko koja zvezda u Holivudu.

Očekuje se da će "Gravitacija", koja je snimljena sa 100 miliona dolara, uskoro premašiti zaradu od 750 miliona dolara na blagajnama širom sveta, a tome treba dodati i zaradu od svih propratnih programa i proizvioda.

Film Alfonsa Kuarona, koji je došao u bioskope bez velike pompe i na prečac osvojio publiku i kritiku, postao je osmo ostvarenje sa najvećom bioskopskom zaradom u 2013. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: