Francuska uvodi revoluciju u seksualno obrazovanje

Prvi anatomski pravilni, 3D modeli klitorisa su stigli, a mogli bi da uvedu revoluciju u seksualnom obrazovanju dece u školama, prenosi Independent.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 16.08.2016.

20:50

Francuska uvodi revoluciju u seksualno obrazovanje

Foto: Marnanel after Amphis / Wikimedia Commons / public domain

Skulptura je nastala zahvaljujući istraživaču Odiju Filodu koji ističe da je vrlo važno da žene imaju jasnu predstavu o tome šta se dešava u njihovim telima prilikom stimulacije intimnog područja, piše Gardijan.

“Zahvaljujući razumevanju ključne uloge klitorisa, žene će prestati da osećaju sramotu ako se dogodi da ne osete ništa tokom penilno-vaginalnog odnosa, što se dešava kod većine pripadnica lepšeg pola", obasnio je doktor Filod.

Francuski mediji pozdravili su ovo saopštenje, a portal FranceTVInfo je prokomentarisao da lekari i istraživači često nepravedno zapostavljaju klitoris u korist penisa.

Prema pisanju Gardijana, model bi u francuskim školama trebalo da počne da se koristi od septembra 2016, dok francuski sajt Makery, koji se bavi dizajnom, piše da se to ipak neće dogoditi pre januara 2017, kada će biti prikazan zajedno sa dokumentarnim video-spotom kompanije V’idéaux.

Kako 3D model izgleda možete videti na prikazanom video-snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: