"Joga je izlečila moju skoliozu"

Rebeka Beri ima 29 godina i oduvek je želela da proputuje svet i istraži ga ronjenjem. Međutim, već kao tinejdžerka obolela je od krivljenja kičme - skolioze.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 02.01.2014.

12:49

Default images

Situacija je bila toliko loša da je ona svoju kičmu sakrivala garderobom za četiri broja većom. Međutim ona sada tvrdi da je problem rešila sa joga vežbama.

Na fakultetu, Rebeka je već imala dijagnozu skolioze a baš tada je odbila operaciju kičme koja bi rešila njen problem ali je zadržala u kolicima punih šest meseci.

Ona se povezala sa ljudima iz Skolioza SOS klinike i bila je zapanjena što oni imaju program vežbanja koji pomaže njenom oboljenju.

Posle konsultacija, započela je sa tretmanom koji podrazumeva četiri tretmana joge nedeljno i masaže i kaže da je njena kičma ispravljena već posle mesec dana.

Sad planira da ponese ranac i krene na putovanje svog života.

"Moje stanje me nije samo fizički sprečilo da radim stvari koje volim. Tu je i psihološki aspekt ove dijagnoze. Od devojke srećne i zadovoljne svojim telom postala sam neko ko je paranoičan i ko se plaši na plaži da uđe u vozu misleći kako me svi gledaju kao nakazu zbog moje kičme", kaže Rebeka.

"Osećam se kao potpuno nova osoba, moja leđa su ojačala i zaista se osećam dobro. Samopouzdanje je tu, i spremna sam da proputujem svet", dodaje sa osmeh ova mlada dama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: